Selecteer een pagina

Zaterdag 9 maart zijn enkele vrijwilligers van Buurt Bestuurt Boven Hardinxveld aangesloten bij een zwerfvuil opruimactie. Deze actie was een initiatief van het lokale CDA en ons is verzocht hieraan mee te doen.

Uiteraard steunen wij initiatieven voor een mooiere en schonere omgeving zoals deze. Een 12-tal mensen, gewapend met een vuilniszak en een afval-tang, vertrokken vanaf de LIBA en liepen langs het fietspad richting Schelluinen. Het was mooi om te zien dat ieder zich concentreerde op een bepaald soort afval. Sommigen gingen voor het grote werk en vonden onder aan het talud hele jerrycans en vele grote stukken plastic, waarmee ze hun vuilniszak zo vol hadden. Anderen richtten zich op kleiner afval, en vonden veel oud vuurwerk, kauwgom, snoeppapiertjes, wicky verpakkingen, sigarettenpeuken en vele kleine plastic voorwerpen. Aan het einde van de ochtend stond de vuilniswagen van Waardlanden klaar om alle vuilniszakken mee te nemen.

Het was een zeer geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is. Misschien een volgende keer in samenwerking met groep 7 en 8 van beide basisscholen?